ESTA Spoedaanvraag

Spoedaanvraag ESTA

Met spoed een ESTA Amerika nodig voor uw vakantie, doorreis of zakenreis in de Verenigde Staten? Dien dan direct een spoedaanvraag in. Spoedaanvragen resulteren gemiddeld na een uur in een toegekende reistoestemming. Na de toekenning wordt het ESTA automatisch gekoppeld aan het paspoort van de reiziger en per e-mail bevestigd. Printen is niet nodig.

Reizigers met de Nederlandse of Belgische nationaliteit zijn verplicht voor hun reis naar de Verenigde Staten over een ESTA of een visum voor Amerika te beschikken. Dit geldt voor alle reizigers, dus ook kinderen en baby's. Het aanvragen van een ESTA gaat sneller dan het aanvragen van een visum. Ook zijn de kosten lager en kan een ESTA volledig online worden aangevraagd. Een visum aanvragen voor Amerika is alleen noodzakelijk indien de reiziger langer dan 90 dagen aaneengesloten in de Verenigde Staten van Amerika wenst te verblijven of niet voldoet aan de voorwaarden. Er zijn verschillende specifieke visa voor verschillende reisdoelen. De meeste reizigers kiezen daarom voor een ESTA, welke ook middels een spoedaanvraag te verkrijgen is.

Aanvragen is verplicht voor alle reizigers naar de Verenigde Staten met een zakelijk of toeristisch reisdoel. Deze verplichting geldt ook voor kinderen en baby's.

Vliegen naar Amerika

Vliegen binnen 72 uur? Gebruik de spoedprocedure

Een aanvraag indienen met spoed is verstandig als u van plan bent vandaag of morgen nog naar de Verenigde Staten van Amerika te vliegen. U.S. Customs and Border Protection raadt reizigers aan minimaal 72 uur voor vertrek naar de Verenigde Staten een ESTA aan te vragen. Spoedaanvragen worden doorgaans direct behandeld en meestal binnen 60 minuten toegekend. U.S. Customs and Border Protection biedt echter geen garantie omtrent de levertijd.

Nu een ESTA-spoedaanvraag indienen

Wilt u een spoedaanvraag indienen voor het ESTA USA? Dan kunt u gebruik maken van het normale aanvraagformulier. Hierin wordt gevraagd of u het ESTA met spoed wilt aanvragen. Als u hierbij de optie spoedaanvraag aanvinkt krijgt uw aanvraag voorrang in de digitale wachtrij. Na het indienen van de aanvraag kunt u betalen per iDEAL, Bancontact, creditcard of PayPal.

Samenvatting Spoedaanvraag

  • De toeslag voor spoedaanvragen bedraagt €17,50 per persoon
  • Het aanvragen van een ESTA is verplicht voor zakelijke en toeristische reizen naar de VS
  • Toegekende ESTA's worden gekoppeld aan een geldig paspoort, printen is niet nodig
  • Een spoedaanvraag is aan te raden als u binnen 72 uur een vliegtuig naar de VS wilt boarden