ESTA Spoedaanvraag

ESTA met spoed nodig?

Reizigers die al binnen drie dagen naar Amerika vertrekken en nog geen ESTA bezitten, kunnen een spoedaanvraag indienen. Spoedaanvragen voor het ESTA Amerika worden gemiddeld al na een uur toegekend. Aanvragen kan zo nodig dus ook nog op het vliegveld, maar houd er rekening mee dat levertijden nooit gegarandeerd kunnen worden.

Nu met spoed een ESTA aanvragen

Het indienen van een spoedaanvraag voor het ESTA kan met het normale aanvraagformulier. Daarin wordt gevraagd of uw aanvraag met spoed verwerkt moet worden. Als u een vinkje plaatst bij deze optie zal uw aanvraag voorrang krijgen in de digitale wachtrij.

Direct met spoed het ESTA aanvragen

Aanvragen is verplicht voor alle reizigers naar de Verenigde Staten met een zakelijk of toeristisch reisdoel. Deze verplichting geldt ook voor kinderen en baby's.

Vliegen naar Amerika

Levertijd bij spoedaanvragen

De levertijd van het ESTA voor Amerika kan in geen geval worden gegarandeerd. Ook niet in het geval van spoed. Standaardaanvragen worden gemiddeld na drie dagen goedgekeurd. Aangezien aanvragen waarbij voor een spoedlevering is gekozen sneller in behandeling worden genomen, worden deze gemiddeld al na een uur goedgekeurd.

Vertragingen door steekproeven of technische storingen

Of u nou een standaard- of spoedaanvraag heeft ingediend, de mogelijkheid bestaat altijd dat uw aanvraag wordt onderworpen aan een uitgebreidere steekproefcontrole. Er zijn ook andere redenen waardoor er vertraging kan ontstaan in de levertijd van het ESTA. Zo ontstaat er vaak vertraging in de verwerking van een ESTA-aanvraag als blijkt dat de aanvrager in het verleden bijvoorbeeld visumregels heeft overtreden of op een andere manier problemen heeft gehad met de Amerikaanse immigratiedienst.

Een andere reden voor het niet kunnen garanderen van de levertijd van een ESTA is de kans op eventuele technische storingen. Mocht dit voorkomen is er sprake van overmacht en kan er vertraging ontstaan in de verwerking van uw aanvraag.

Houd er rekening mee dat het indienen van een tweede ESTA-aanvraag er nooit voor zorgt dat u sneller een ESTA ontvangt. Het indienen van een tweede aanvraag kan daarentegen juist voor nog meer vertraging zorgen. De enige situatie waarin het in dit geval zin heeft om een tweede aanvraag in te dienen, is wanneer u in een eerdere ESTA-aanvraag een fout heeft gemaakt bij het invullen van uw paspoortgegevens.

Eerder aanvragen indien mogelijk

Vanwege bovenstaande redenen is het aan te raden om uw aanvraag ruim voor vertrek in te dienen. Hiermee bespaart u niet alleen de toeslag die gerekend wordt voor een spoedlevering, maar voorkomt u ook de onzekerheid over het al dan niet op tijd ontvangen van uw ESTA.

Toekenning ESTA sneller dan visum

De levertijd van een ESTA is korter dan de levertijd van een visum voor Amerika. Ook als u het ESTA niet met spoed aanvraagt. De levertijden van visa voor Amerika zijn vaak enkele weken tot maanden, terwijl de levertijd van het ESTA zelfs zonder spoed gemiddeld drie dagen bedraagt.

Wie van plan is een visum aan te vragen voor een reis naar de Verenigde Staten, doet er goed aan eerst te controleren of het ook mogelijk is een ESTA aan te vragen. Deze reistoestemming is voor veel toeristen en zakenreizigers namelijk voldoende. Zakenreizigers die vaak en relatief lang in de VS verblijven, vragen vaak een visum aan. In veel gevallen is dit echter niet nodig. Dat is goed om te weten, aangezien de aanvraagprocedure van het ESTA eenvoudiger, sneller en goedkoper is dan die van een visum. Lees de pagina over werken met een ESTA of visum in Amerika voor meer informatie over dit onderwerp.

Wanneer een ESTA aanvragen met spoed?

Vertrekt u al op korte termijn en heeft u nog geen ESTA? Dan kunt u gebruikmaken van de optie ‘Spoedlevering’. Ook in dit geval gelden de gebruikelijke voorwaarden voor deze reisvergunning. Zo moet het doel van de reis zakelijk, toeristisch of een overstap zijn en moet het verblijf korter zijn dan 90 dagen. Vraag het ESTA alleen met spoed aan als u geen andere mogelijkheid meer heeft om de reisvergunning op tijd te ontvangen.

Aandachtspunten voor een spoedaanvraag

Houd er rekening mee dat levertijden ook in het geval van spoedaanvragen niet gegarandeerd kunnen worden. De levertijd bij spoed is gemiddeld een uur, niet maximaal een uur. Zorg er bovendien ook bij een spoedaanvraag voor dat u het formulier zorgvuldig invult. Het is mogelijk om een nieuwe aanvraag in te dienen om fouten te corrigeren, maar dat zorgt vaak voor een vertraging in de levertijd. Daarnaast is het goed om te weten dat u voor het gebruik van een spoedlevering een toeslag van €17,50 per persoon betaalt. Deze kosten betaalt u bovenop de kosten van een standaardaanvraag die €49,95 per ESTA bedragen.