ESTA doorreis

Ook op doorreis via Amerika is een ESTA verplicht

Reist u enkel naar de Verenigde Staten van Amerika voor een doorreis naar een ander land? Ook dan bent u verplicht deze reisvergunning in bezit te hebben alvorens u uw vlucht mag boarden. Op doorreis met een gezelschap? Dan heeft elke reiziger, inclusief kinderen, een eigen ESTA nodig. Bestaat uw doorreis via Amerika enkel uit een overstap op een Amerikaans vliegveld en hoeft u het vliegveld voor uw doorreis niet te verlaten? Ook dan is het noodzakelijk een ESTA aan te vragen. In het ESTA-aanvraagformulier kunt u dan aangeven dat u deze aanvraagt voor uw doorreis.

Doorreis via Amerika vaak goedkoper

Veel reizigers vliegen vanuit Nederland of België via Amerika op doorreis naar een ander land in Noord- of Zuid-Amerika. Vaak is vliegen via Amerika goedkoper dan rechtstreeks naar het land van bestemming, doordat er veel grote luchtvaartmaatschappijen zijn die met vaste lijnen en grote vliegtuigen op Amerika vliegen. Vanuit Amerika wordt er dan met kleinere vliegtuigen en minder frequente vluchten doorgereisd naar het land van bestemming. Een andere reden voor een doorreis via Amerika is dat enkele landen in Zuid- en Midden-Amerika weinig rechtstreekse vluchten vanuit Nederland en België kennen.

Uw reis voorbereiden

Doorreis via Amerika met ESTA

De eenvoudigste manier om toegelaten te worden tot een vlucht naar de Verenigde Staten voor een doorreis is door een ESTA aan te vragen. Indien deze wordt toegekend is het niet noodzakelijk een visum voor Amerika aan te vragen. Het ESTA is goedkoper dan een visum (€44,95), eenvoudiger aan te vragen (middels een online formulier), en wordt sneller toegekend (vaak nog op de dag van aanvraag). Ook is het mogelijk in één formulier voor het gehele reisgezelschap ESTA's aan te vragen. Het is belangrijk bij het aanvragen aan te geven dat u op doorreis bent, er wordt dan niet gevraagd naar een verblijfplaats in de Verenigde Staten.

Doorreisvisum voor Amerika

Een doorreis via Amerika kan ook zonder ESTA, indien u beschikt over een doorreisvisum. Het doorreisvisum voor Amerika heet officieel een C-visum. Het aanvragen van een doorreisvisum kan niet online middels een aanvraagformulier, maar kan bij de Amerikaanse ambassade. Vanwege deze extra administratieve handeling en de hogere prijs van het visum kiest tegenwoordig vrijwel niemand meer voor een doorreisvisum en is het ESTA ook de populairste keuze voor doorreizen via Amerika.