ESTA voor kinderen

ESTA voor kinderen aanvragen?

Iedere reiziger naar Amerika heeft een geldig ESTA nodig. Dit geldt ook voor minderjarige kinderen. Op deze pagina leest u hoe u een ESTA kunt aanvragen voor uw minderjarige kind.

ESTA en paspoort voor iedereen verplicht

Om naar Amerika te reizen moet iedere reiziger een geldig paspoort en ESTA (of visum) hebben, ongeacht de leeftijd. Dit geldt zelfs voor baby's. Als een van deze documenten ontbreekt kan er niet worden gereisd. Hoewel sommige landen identiteitskaarten als geldig reisdocument accepteren, is dit in Amerika niet het geval. U kunt alleen een ESTA aanvragen met een paspoort. Het ESTA kan eenvoudig online worden aangevraagd middels het online aanvraagformulier en is daarom de populairste reistoestemming voor Amerika.

Bestaat er een specifiek ESTA voor minderjarige kinderen?

Nee. Er bestaat geen speciaal ESTA voor minderjarige kinderen. Het ESTA dat kinderen in hun bezit moeten hebben is precies hetzelfde als het ESTA dat volwassenen kunnen aanvragen. Dit betekent dat zowel de geldigheidstermijn van twee jaar als de maximale verblijfsduur van 90 dagen identiek zijn voor minderjarige kinderen en volwassenen.

ESTA aanvragen voor uw kind

Het kan natuurlijk zijn dat uw kind te jong is om zelf een ESTA aan te vragen. Dat is verder geen probleem, want u kunt het aanvraagformulier namelijk invullen voor uw kind. Als u een ESTA aanvraagt voor uw kind, heeft u alleen de paspoortgegevens nodig. Als u zelf al een ESTA heeft, of geen ESTA nodig heeft, dan hoeft u uzelf niet in te vullen als meereizend persoon. Ook niet als uw kind een baby is. Als u wel een ESTA nodig heeft, kunt u een groepsaanvraag indienen voor uzelf en uw kind. Dit is makkelijk, want dan hoeft u niet twee formulieren in te vullen.

Groepsaanvraag ESTA

Zoals hierboven benoemd bestaat er ook de mogelijkheid om een groepsaanvraag in te dienen voor het ESTA. Dit is vooral handig als u met kinderen reist. Met een groepsaanvraag hoeft u niet steeds voor elke persoon een nieuwe individuele aanvraag in te dienen. In plaats daarvan kunt u met één aanvraagformulier het ESTA voor uzelf en alle meereizende personen aanvragen.

Om een groepsaanvraag in te dienen opent u het normale ESTA-aanvraagformulier. Nadat u uw eigen gegevens heeft ingevuld, kunt u onderaan het formulier klikken op “voeg een reiziger toe”. Hierdoor verschijnen er nieuwe velden om de gegevens van een tweede reiziger in te vullen. Zo kunt u meerdere personen aan het formulier toevoegen door steeds op “voeg een reiziger toe” te klikken. Nadat alle informatie is ingevuld voldoet u de kosten. U hoeft slechts één betaling uit te voeren. Let er wel op dat de prijs per ESTA hetzelfde blijft. Er is dus geen sprake van een korting bij een groepsaanvraag. U bespaart echter wel veel tijd.

Wat heb ik verder nodig?

In theorie zijn een paspoort en ESTA voldoende voor uw minderjarige kind om naar Amerika te reizen. De Amerikaanse overheid stelt over het algemeen geen extra voorwaarden aan kinderen. In sommige gevallen heeft u echter aanvullende documenten nodig. Als het minderjarige kind met geen van beide ouders reist, moet de vergezellende volwassene een toestemmingsbrief hebben die door de ouders of wettelijke verzorger is ondertekend. Als het kind met slechts een van de ouders reist, moet de andere ouder schriftelijk toestemming geven voor de reis. Dit is om kinderontvoering tegen te gaan.