Groepsaanvraag ESTA

U kunt altijd een ESTA-groepsaanvraag indienen

Als u met meerdere personen reist, kan het aanvragen van visums een langdurige zaak worden. Bij het ESTA bestaat er echter de mogelijkheid om een groepsaanvraag in te dienen.

Voordelen van een groepsaanvraag

Er zijn veel voordelen verbonden aan het indienen van een groepsaanvraag als u voor meerdere personen een ESTA wilt aanvragen. Om te beginnen bespaart u veel tijd. U hoeft niet steeds alle contact- en reisgegevens opnieuw in te vullen voor iedere reiziger. Dit hoeft u slechts eenmaal te doen bij een groepsaanvraag. U hoeft ook niet ieder ESTA apart te betalen; bij een groepsaanvraag voldoet u alle kosten in één keer. Let wel op dat de prijs per ESTA hetzelfde blijft. Er is dus geen groepskorting.

Nadat de ESTA’s zijn goedgekeurd kunt u alles op één statuspagina zien. Als u individuele ESTA-aanvragen indient, krijgt iedere reiziger in plaats daarvan zijn of haar eigen statuspagina. Veel reizigers vinden het een stuk overzichtelijker om alles op dezelfde pagina te kunnen zien.

Hoe dien ik een ESTA groepsaanvraag in?

Zorg er eerst voor dat u de paspoortgegevens en persoonlijke informatie van alle reizigers voor wie u een ESTA wilt aanvragen bij de hand heeft. Een groepsaanvraag begint zoals iedere andere ESTA-aanvraag. Open eerst het ESTA formulier. Vul het formulier in net zoals u zou doen als u een ESTA voor uzelf zou aanvragen. Nadat u alle veiligheidsvragen heeft beantwoord en akkoord bent gegaan met de ESTA verklaring, kunt u nu een reiziger toevoegen aan het formulier. Dit doet u door op het blauwe knopje “Voeg een reiziger toe” te klikken. Zodra u dit doet verschijnen er nieuwe velden die u moet invullen. In tegenstelling tot bij het begin van de aanvraag beginnen deze velden meteen bij “Gegevens van de reizigers”. De velden “Contactgegevens” en “Reisgegevens” hoeft u dus niet opnieuw in te vullen.

Nadat u alle gegevens heeft invuld en de aanvraag heeft betaald, moet u voor elke reiziger een paspoortscan- of foto aanleveren. Zorg er dus voor dat u voor elke reiziger van tevoren een foto of een scan van de informatiepagina van hun paspoort maakt.

Zo kunt u met een enkel aanvraagformulier een ESTA aanvragen voor maximaal 10 personen tegelijk.

ESTA aanvragen voor uw kind

Als uw kind te jong is om het ESTA formulier zelf in te vullen is dit geen probleem. U kunt het formulier namelijk ook voor een ander invullen, dus ook voor uw kind(eren). Om een ESTA aanvraag voor uw kind in te dienen heeft u alleen de paspoortinformatie bij de hand te hebben. Als u geen groepsaanvraag wil indienen, hoeft u uzelf niet als meereizende persoon in te vullen in het formulier, zelfs als uw kind een baby is. Als u ook uw eigen gegevens invult, zorgt dit er namelijk voor dat u ook een ESTA voor uzelf aanvraagt.

Gegevens controleren

Bij een groepsaanvraag is het extra belangrijk dat u na het invullen van de gegevens deze nog eens controleert. Nadat u op het groene knopje “ESTA aanvragen” klikt, wordt u doorverwezen naar de controlepagina. Hier kunt u alle ingevulde gegevens nalopen. Vooral de paspoortgegevens moet u goed controleren; zelfs de kleinste invulfouten in de paspoortgegevens kunnen tot een ongeldig ESTA leiden. Uw ESTA wordt dan wel gewoon goedgekeurd, maar u kunt het dan niet gebruiken omdat de informatie niet overeenkomt met de gegevens in uw paspoort. In dat geval moet u een nieuwe ESTA aanvraag indienen en er ook opnieuw voor betalen.

Groepsaanvraag geen garantie dat ESTA’s tegelijk worden goedgekeurd

Het kan voorkomen dat een ESTA in een groepsaanvraag sneller wordt goedgekeurd dan de rest, of dat een ESTA langer op zich laat wachten. Dit is normaal. ESTA’s worden namelijk individueel gekeurd, zelfs bij een groepsaanvraag. Een groepsaanvraag is bedoeld om de aanvraagprocedure eenvoudiger te maken. Het is dus geen garantie dat alle aanvragen in het formulier tegelijk worden goedgekeurd. Zo kan een aanvraag bijvoorbeeld onderworpen worden aan een willekeurige screening. Als uw ESTA in een groepsaanvraag langer op zich laat wachten betekent dit niet dat er een hogere kans op afkeuring is.