ESTA kosten

De kosten van het ESTA

De kosten voor het aanvragen van een ESTA zijn afhankelijk van het type aanvraag. Aanvragen geschiedt middels het online aanvraagformulier, hierin kan eventueel worden aangevinkt dat spoedlevering tegen meerprijs gewenst is.

Met één aanvraagformulier kunnen meerdere ESTA's worden aangevraagd. De kosten per ESTA Amerika bedragen €49,95 per persoon, onafhankelijk van het aantal personen in de aanvraag. Indien gewenst kan de aanvrager ook kiezen voor een spoedaanvraag. Voor ESTA-spoedaanvragen wordt een toeslag van €17,50 per persoon gerekend. Indien de kosten van de aanvraag worden voldaan met iDeal of Bancontact zijn er geen bijkomende kosten: geen transactiekosten, geen koersopslag en geen nadelige wisselkoersfluctuaties.

De kosten bedragen €49,95 per persoon. ESTA-spoedaanvragen kosten €17,50 per persoon extra. Er zijn geen bijkomende transactiekosten voor iDeal en Bancontact betalingen.

Rechtstreeks het goedkoopst

De goedkoopste manier om een ESTA aan te vragen is door rechtstreeks een aanvraag in te dienen bij de U.S. Customs and Border Protection. De kosten van het aanvragen van een ESTA via een visumbureau liggen altijd hoger. Soms worden ook transactiekosten gerekend voor betalingen per iDEAL. Voordelen van het gebruik van een visumbureau bestaan uit ondersteuning per telefoon en e-mail, duidelijkere uitleg en controle van de ingevulde gegevens.

iDEAL en andere betaalmethoden

De eenvoudigste manier om deze aan te vragen is door een betaalmethode te selecteren die rechtstreeks is gekoppeld met uw bank, zoals iDEAL of Bancontact. Doordat deze betaalmethode zonder vertraging werken kan een aanvraag direct in behandeling worden genomen.

Dollars

Betaal in euro's en niet in dollars

Indien u uw ESTA aanvraagt met gebruik van uw creditcard wordt door uw creditcardmaatschappij vaak een koersopslag gerekend doordat u betaalt met Amerikaanse dollars. Behalve deze koersopslag kunnen de kosten voor de ESTA-aanvraag hoger uitvallen door wisselkoersfluctuaties. Door de kosten te voldoen per iDeal of Bancontact betaalt u met euro's in plaats van dollars en loopt u geen risico op wisselkoersfluctuaties en koersopslag van uw creditcardmaatschappij.

Door de kosten te voldoen met iDEAL betaalt u in euro's in plaats van dollars, waardoor u geen risico loopt op koersopslag door uw creditcardmaatschappij en wisselkoersfluctuaties op de internationale geldmarkt.

Nu een ESTA-aanvraag indienen

Bent u van plan naar de Verenigde Staten van Amerika te vliegen? Dan bent u verplicht vooraf een reistoestemming aan te vragen.

Totale kosten van een aanvraag bij ESTAVS.nl

  • Reguliere aanvraag: €49,95 per persoon
  • Toeslag spoedaanvraag: €17,50 per persoon
  • Transactiekosten: €0,00 (ongeacht de betaalmethode)
  • Koersopslag / wisselkoersfluctuaties: €0,00
  • Andere bijkomende kosten: €0,00