Naar de ambassade voor een ESTA?

Moet ik naar de ambassade voor mijn ESTA of visum?

Voor een reis naar Amerika heeft iedereen die geen Amerikaans of Canadees paspoort bezit, een reistoestemming nodig. Er zijn ontelbaar veel verschillende soorten visa voor Amerika waarvoor de aanvraagprocedure vaak maanden in beslag neemt. Gelukkig gelden de lange wachttijden niet voor het ESTA USA.

Niet naar de ambassade voor een ESTA

Het ESTA Amerika kan alleen online aangevraagd worden. Deze elektronische reistoestemming is niet hetzelfde als een visum, maar is voor veel doeleinden wel voldoende om naar Amerika te reizen. Het ESTA kan gebruikt worden voor een toeristische of zakelijke reis naar Amerika die maximaal 90 dagen duurt. Over het algemeen komen reizigers met een Nederlands of Belgisch paspoort in aanmerking voor het ESTA. Andere landen die deel uitmaken van het Visa Waiver Program zijn onder andere het Verenigd Koninkrijk, Zwitserland en alle landen die bij de EU horen, behalve Roemeniƫ, Bulgarije, en Cyprus.

U kunt het ESTA niet bij een ambassade aanvragen, maar alleen middels een online-aanvraagformulier. Dit is een eenvoudig proces. Het invullen van het aanvraagformulier duurt ongeveer 10 minuten en u ontvangt het ESTA meestal nog dezelfde dag en anders binnen 3 dagen. Bovendien is een ESTA vele malen goedkoper en hoeft u dus niet persoonlijk naar het consulaat of de ambassade om een stempel in uw paspoort te krijgen. Daarom kiezen de meeste reizigers voor een ESTA in plaats van een visum.

Vraag nu meteen een ESTA aan

Online ESTA-aanvraagprocedure

De online aanvraagprocedure van het ESTA bespaart veel tijd vergeleken met een visumaanvraag bij het consulaat of de ambassade. Doordat u het formulier volledig zelf invult, is het wel uiterst belangrijk dat u al uw ingevulde gegevens meermaals controleert. Ons systeem controleert of u het juiste formaat paspoortnummer heeft ingediend en, of u alle velden en informatie heeft ingevuld. Bij de aanvraag is het niet nodig om een kopie van het paspoort aan te leveren, dus kunnen uw gegevens niet door anderen gecontroleerd worden op juistheid. Lees hier wat u moet doen als u erachter komt dat er onjuiste gegevens op uw ESTA staan.

Wel naar de ambassade of het consulaat voor een visum

Elk ander visum voor Amerika kan niet online aangevraagd worden. Hiervoor moet een afspraak gemaakt worden bij de Amerikaanse consulaat of ambassade in eigen land. Er zijn ontzettend veel verschillende soorten visa voor Amerika en elk visum heeft beperkte reismogelijkheden.

Daarom is het des te belangrijker dat u het juiste visum kiest voor uw reisdoel. Ook hier kan het consulaat of de ambassade u bij helpen. U kunt online of telefonisch een afspraak inplannen bij de Amerikaanse ambassade of het consulaat voor uw visumaanvraag. Zij kunnen u daar vaak ook nog adviseren over welk visum u het beste kunt aanvragen.

Vraag naast een visum ook een ESTA aan

Als u voldoet aan alle voorwaarden van het ESTA Amerika, is het soms aan te raden om naast een visum ook een ESTA aan te vragen. Als u bijvoorbeeld een visum heeft waarmee u geen toeristische activiteiten mag ondernemen, is het hebben van een ESTA een ideale oplossing. Dit is natuurlijk niet mogelijk als u een visum aan heeft moeten vragen omdat u niet in aanmerking kwam voor een ESTA.

ESTA-aanvraag afgekeurd

Hoewel het zelden voorkomt, kan het gebeuren dat een ESTA-aanvraag wordt afgekeurd. Er zijn verschillende redenen waarom een ESTA kan worden afgekeurd, maar deze wordt meestal niet prijsgegeven door de immigratiedienst van Amerika.

Als een ESTA eenmaal is afgekeurd, kunt u het niet nogmaals proberen, behalve als u onjuiste paspoortgegevens heeft ingevuld. Elke nieuwe aanvraag zal opnieuw geweigerd worden door de Amerikaanse immigratiedienst. Uw enige optie is dan nog het aanvragen van een fysiek visum bij de ambassade of het consulaat.

Vraag uw ESTA aan